Mod de preparare:
Se porneste cuptorul pe treapta cea mai mica.
Albusul se bate cu un praf de sare si cream of tartar pana se intaresc, apoi se adauga
treptat, cate o lingura de zahar, mixand incontinuu. Rezulta o spuma
lucioasa si densa. Este gata atunci cand tot zaharul este dizolvat (am mixat cam 15 minute cu un mixer manual). Se
adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zaharul pudra, in doua transe, amestecand cu o llingura de metal.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt; intr-un sac cu un dui, pe margine (in interiorul sacului) se pune cu o scobitoare colorant gel, rosu, apoi se pune bezeaua.
Se fac rozete in tava si introduce in cuptorul preincalzit, la cea
mai mica temperatura (100 grade C daca aveti cuptor electric) si usa
intredeschisa (se pune o lingura de lemn si astfel ramane exact cat
trebuie), timp de 70-90 minute.
Incercati sa nu faceti curent in bucatarie in acest timp, pentru ca se
creeaza temperatura necesara in toata bucataria si ea se usuca cat
trebuie.
Bezeaua trebuie sa fie alba si tare la atingere. Daca loviti cu o lingura suna a gol :)
Crema ganache:
Ciocolata
tocata se amesteca cu frisca lichida incalzita si zaharul, si se
amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza
pana devine spumoasa. Puteti adauga ce arome doriti.
Crema
se pune intr-un pos si se spriteaza pe jumatate din cantitatea de bezele si se lipesc cu cealalta jumatate.