Pasta praline





Pasta praline se poate face din orice fel de nuci/alune, de preferat usor prajite inainte. Pasta e potrivita pentru creme sau chiar de servit pe paine, daca adaugati cacao sau ciocolata o sa fie delicioasa.
Aveti nevoie de un robot puternic de bucatarie, care poate sa transforme bucatile de zahar caramelizat amestecat cu nuci intr-o pasta.

 
Ingrediente:
150 g nuci/alune
150 g zahar

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pun zaharul si nucile/alunele si se amesteca pana se topeste zaharul si imbraca nucile. O tava se unge cu ulei si se pun nucile si zaharul topit. 
Lasam sa se raceasca complet, rupem in bucati si le punem intr-un robot de bucatarie cu lama de otel in forma de S.
 Pulsam pana se marunteste totul, apoi crestem viteza si lasam pana se formeaza o pasta (zaharul se incalzeste si in amestec cu nucile se formeaza pasta).

Daca doriti puteti adauga si cacao.