Prajitura cu ciocolata fara faina/ Truffle chocolate cake





       Pentru mine deserturile cu ciocolata sunt cele mai bune, dar si cele mai rapide. Asa este si prajitura aceasta decadenta, fara faina si cu o consistenta de vis :)
     Un mot de frisca si capsune proaspete sau orice fructe completeaza cu succes aceasta prajitura.
Ingrediente:
diametru: 24 cm
5 oua
200 g zahar
250 g ciocolata
70 g unt
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura cacao

Decor:
frisca batuta
capsune
zahar pudra

Mod de preparare:

Ciocolata topita, untul si smantana pentru frisca se pun intr-un bol si se aseaza deasupra unei oale ce clocoteste si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
Se lasa sa se racoreasca.

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 100 g zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana devin cremoase, apoi se adauga cacaua.

Peste compozitia de ciocoolata se pun galbenusurile si se omogenizeaza bine cu o spatula, apoi se adauga spuma de albusuri. Incorporam spuma cu grija (ca la mousse).
O tava o ungem cu unt si o tapetam cu cacao, turnam compozitia si nivelam.

Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30 de minute la foc mediu-mic (creste si se crapa frumos). Scoatem tava si o lasam sa se raceasca (prajitura o sa creasca in cuptor ca un souffle, dar apoi da inapoi) .

Cand este complet racita o decoram cu frisca naturala batuta si capsune proaspete.
Se poate manca si calda, alaturi de un glob de inghetata de vanilie.