Bruschete calde cu ciuperci si cascaval







   Micul dejun, un subiect atat de contoversat...  Cred ca majoritatea ne dorim sa ne luam micul dejun acasa, in liniste, alaturi de familie/partener, dar daca incepi programul foarte devreme nu cred te mai gandesti la asta.
     Sunt persoane foarte organizate care reusesc insa sa pregateasca ceva de seara sau sa se trezeasca dimineata cu o ora mai devreme.
 Cred ca cea mai buna varianta e sa faci ceva de seara si dimineata doar sa incalzesti/coci cateva minute cat timp faci altceva.
          Bruschetele astea sunt bune facute de seara, adica pregatiti ciupercile si dimineata doar le puneti pe felii de paine, presarati cascaval si le puneti 10 minute in cuptorul incins.

       Sunt un mic dejun perfect, dar sunt bune si ca pranz sau cina, in functie de apetitul vostru. 

Ingrediente:
3 portii

6 felii de paine integrala cu seminte
1 lingurita ulei de masline
250 g ciuperci proaspete/din conserva
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
sare, piper
marar
100 g cascaval ras

Mod de preparare:

Feliile de paine se stropesc cu ulei de masline si se presara putin cascaval.

Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile crude, condimentele, mararul si  ceasca cu apa. Se acopera cu un capac si se fierb 5-7 minute pana se inmoaie ciupercile (daca folositi din conserva nu mai adaugati apa, doar caliti ciupercile). Se scurge excesul de lichid si se aseaza amestecul de ciuperci peste feliile de paine. Se presara restul de cascaval.

Se aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aprox. 10 minute la temperatura ridicata.

Se servesc calde alaturi de oua posate si salata sau simple.




Etichete: , , , , ,