Prajitura cu mousse de mascarpone si afine





    Cum este sezonul fructelor de padure m-am gandit ca o prajitura cu afine este perfecta.
Nu iubesc afinele in forma lor naturala, dar in prajituri imi plac mult. 
     Prajitura aceasta este gandita special pentru vremea de afara, fara ciocolata, cu fructe de sezon, un mousse aerat de mascarpone (puteti sa puneti iaurt grecesc pentru un rezultat mai light) si cu putin timp petrecut in bucatarie.
Ingrediente:
Tava:24x24 cm
Blat:

2 oua intregi
  70g zahar
70 g faina 
1praf de sare
1 lingurita ulei


Mousse de mascarpone:

  2galbenusuri
70 ml lapte
70 g zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
  6 g gelatina
30 ml apa rece


Jeleu de afine:

300 g afine congelata
70 ml apa
150 g zahar
8 g gelatina
30 ml apa rece


Mod de preparare:

Jeleu de afine:

Afinele, apa si zaharul se pun intr-o cratita si se fierbe pe foc mic, se ia spuma din cand in cand. Cand se transforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita.
Gelatina hidratata in apa rece se dizolva la microunde si se toarna peste sosul de afine.

O tava (24x24) se tapeteaza cu folie alimentara, se toarna jeleul si se pune la congelator 1 ora, cel putin.

Blat:

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si obtinem o compozitie aerata.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza, apoi se cerne faina si se incorporeaza cu grija.
O tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si o coacem aproximativ 15 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.


Mousse de mascarpone:
Zaharul si laptele se toarna intr-o cratita si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu un tel, se toarna treptat laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se amesteca cu telul pana incepe sa se ingroase putin. Se ia de pe foc, se adauga extractul de vanilie  si se lasa deoparte.
Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva si se amesteca cu crema de oua.
Branza mascarpone se mixeaza putin. Frisca se bate spuma tare.
In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone, apoi frisca batuta. 
Asamblare:
In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si se aseaza foaia de blat, se insiropeaza putin si se pune 1/4 din mousse-ul de mascarpone, apoi se pune jeleul (de la congelator) si se pune restul de mousse.

Lasam la rece cel putin 2-3 ore, apoi decoram cu fructe si sos de fructe, bezele sau ciocolata alba.