Muffins cu ciocolata- reteta de baza






Astazi este o zi de vara cum imi place mie, cu stropi de ploaie in geam, pijamale si o cana de cappuccino alaturi de un muffins ciocolatos :)

Impartasesc cu voi o reteta simpla de muffins; usor umed si dens, cu mici bule de aer, exact cum trebuie sa fie un muffins bun.

Aveti nevoie doar de 5-8 minute de pregatire si 20 de minute la cuptor pentru un mic dejun delicios sau o gustare perfecta.

Ingrediente:
12-16 cupcakes 

220 g faina
180 g zahar
40 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
2 oua
75 g ulei
120 g lapte batut
120 ml cafea fierbinte


Mod de preparare:

Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Laptele batut se amesteca cu ouale si uleiul si se toarna peste amestecul uscat. Cafeaua fierbinte se amesteca cu cacaua si se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara, amestecand cu un tel pana se omogenizeza.

Compozitia se imparte in 12-16 forme de muffins tapetate cu hartiute speciale, nu umpleti formele mai mult de 2/3. Se coc 20 minute in cuptorul preincalzit. Dupa 20 de minute se verifica daca sunt gata.

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se servesc simple sau cu putina ciocolata topita/nutella.