Tiramisu Trifle






  Niciodata nu refuz o portie( doua, trei :))) de Tiramisu, pur si simplu nu ii rezist. L-am incercat in multe forme, dar cel mai mult imi place in pahare individuale. 

  Astazi l-am asamblat atat in pahare individuale cat si intr-o cupa mare, din care sa ne servim cu totii, direct cu linguritele.

Crema fina de mascarpone ma cucereste de fiecare data, iar in combinatie cu aroma cafelei este de nerefuzat.

Gustul il puteti imbogati cu Marsala, lichior de cafea sau orice alte arome doriti.

Este un desert rapid, perfect pentru un weekend lenes sau pentru o petrecere cu prietenii ori atunci cand se anunta musafiri intr-o ora :)
 


Ingrediente:
10-12 portii
Crema:
6 galbenusuri
200 g zahar
750 g mascarpone
300 ml frisca lichida
1 lingurita cafea instant
30-40 ml apa fierbinte

400 g piscoturi
300 ml cafea tare indulcita
1 plic cappuccino
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:
Crema:

Galbenusurile si zaharul se mixeaza aproximativ 10 minute pana se dizolva complet zaharul si obtinem o compozitie cremoasa.

 Spre sfarsit adaugam cafeaua dizolvata in apa fierbinte si mixam. Adauga branza mascarpone si mixam bine. Frisca batuta spuma se incorporeaza in crema de oua.

 Dupa preferinta se adauga lichior de cafea sau orice alta aroma doriti.

Cafeaua calda o amestecam cu zahar si cappuccino.

Eu am asamblat tiramisu in pahare si o cupa mare, dar la fel de bine puteti sa il asamblati intr-o tava mare.

Treceti piscoturile prin cafea, rupeti bucati si asezati in pahare/cupe, presarati cacao, puneti o lingura generoasa de crema, piscoturi, cacao si crema. 

Ultimul strat trebuie sa fie de crema peste care pudram cacao inainte de servire.




Puneti la frigider cel putin o ora, apoi serviti.