Ardei umpluti cu piept de pui, Dukan







       Imi era pofta de ardei umpluti, dar cum sunt la dieta (dukan, scara nutritionala) trebuia sa gasesc o modalitate sa ii pregatesc dietetici.
     I-am umplut cu piept de pui si au fost deliciosi, mai ales serviti cu iaurt sau crema de branza degresata.
  Ii puteti face si daca sunteti la dieta, dar puteti adauga putin orez (acest lucru este  valabil si la scara nutritionala sambata si duminica).

Etapa:
Scara nutritionala: Marti-Duminica
Clasic: Croaziera, Consolidare



Ingrediente:
9-10 ardei
700 g piept de pui/carne tocata de pui
2 cepe
1 morcov
1/2 ardei rosu
200 g rosii in bulion
1-1,5 l apa
1/2 lingurita boia
1 lingurita sare
piper
marar, patrunjel
200 g bulion




Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt, ardeiul rosu taiat cubulete si morcovul ras se cales in puina apa, se adauga condimentele, iar cand se inmoaie se pune pieptul de pui tocat marunt (eu l-am maruntit in robotul de bucatarie) si se amesteca bine. Se adauga rosiile decojite si bulionul si se lasa sa scada putin lichidul. Se asezoneaza cu verdeata si se umplu ardeii cu amestecul rezultat.
Ardeii se aseaza intr-o oala si se toarna apa cat sa ii acopere (asezati o farfurie deasupra lor). Fierbem la foc mediu pana incep sa se inmoaie ardeii. Se adauga bulionul si se lasa sa mai scada. Se opreste focul si se asezoneaza dupa gust.

Este de preferat sa fie serviti cu iaurt/branza degresata.