Chocolate Crinkles



Cred ca e al treilea an cand fac acesti biscuiti si nu ma pot lauda ca mi-au placut enorm. Asta pentru ca pana acum nu mi-au iesit ok. De fiecare data se ardea zaharul, nu se carapau bine si erau prea uscati.

Am incercat multe retete, dar anul asta am zis ca merg pe o reteta "proprie". 

Este foarte important sa nu ii tineti la cuptor mai mult de 10-12 minute pentru ca se usuca si se arde zaharul. La fel de important este sa stea la rece, daca se poate si peste noapte, pentru ca asta ii ajuta sa aiba crapaturile acelea frumoase.

 Cu siguranta o sa fie pe masa de Craciun pentru ca sunt usor de facut si o sa-i cuceresaca atat pe cei mici cat si pe cei mari.


Ingrediente:
~24 buc
120 g ciocolata
50 g unt
2 oua
120 g zahar
30 g cacao
8 g praf de copt
150 g faina
60 ml lapte

100 g zahar pudra
50 g zahar tos


Mod de preparare:

Ciocolata se toaca marunt si se topeste pe bain marie cu laptele. Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Se adauga ciocolata topita si se amesteca.
 Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in amestecul anterior.

 Compozitia se pune intr-o folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, apoi se scoate si se formeaza bile de aluat.

Cuptorul se porneste pe treapta cea mai mare.
 Se aseaza pe o tava si se lasa 5 minute la congelator, apoi se tavalesc prin zahar tos si zahar pudra.


 Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10-12 minute. Trebuie sa ramana moi deasupra. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca complet.

Eu am copt doua tavi, trebuie sa lasat spatiu intre biscuiti.





Se pastreaza in cutii inchinse.