Prajitura fara faina, cu ganache de ciocolata si banane caramelizate






Cand ma gandesc la o prajitura buna aceasta trebuie sa contina neaparat ciocolata, iar daca mai este si caramelul in combinatie, este perfect.

Astazi am vrut sa pregatesc ceva rapid, asa ca m-am gandit sa fac prajitura aceasta fara faina, umeda si delicioasa. Aveam 2-3 banane abandonate, asa ca am zis sa completez prajitura cu ele, dar caramelizate, intr-un sos delicios de caramel.

Puteti sa renuntati la ganache-ul de ciocolata si sa acompaniati prajitura doar cu bananele caramelizate si frisca.
Se face usor si are doar cateva ingrediente :)



Ingrediente:
26 cm
8 portii
170 g ciocolata
100 g unt
4 oua
100 g zahar
1 lingura cacao

Ganache de ciocolata:
100 g ciocolata
100 g frisca lichida

Banane caramelizate:
2 banane
100 g zahar
50 g unt


Mod de preparare:

Intr-un bol de sticla se pune ciocolata tocata si untul si se topeste pe bain marie sau la microunde, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza totul; se adauga cacaua cernuta si se lasa sa se raceasca.

Doua oua se separa; Galbensurile se amesteca cu celelalte doua intregi. Albusurile (doua) se bat spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Cele doua galbenusuri si doua oua integi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga amestecul de unt si ciocolata si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia; se coace 35-40 minute in cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Ganache de ciocolata:

Frisca lichida se pune intr-o cratita si se incalzeste. Atentie, incalziti doar, nu trebuie sa dea in fiert. Se retrage de pe foc si se toarna intr-un bol in care este ciocolata tocata.  Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca.


Banane caramelizate:

Intr-o tigaie se pune zaharul si o lingura cu apa si se lasa pana se caramelizeaza, apoi se adauga untul si bananele taiate pe jumatate (eu le-am taiat pe lungime). Se lasa 1 minut pe o parte, apoise intorc pe cealalta parte. Se lasa sa se raceasca.

Peste prajitura racita se pune ganacheul de ciocolata, se niveleaza, apoi se pun bananele caramelizate si  se decoreaza cu frisca.