Tort cu blat de ciocolata neagra si mousse de ciocolata alba / Duo Chocolate Cake






Pentru iubitorii de ciocolata, aceasta combinatie este perfecta.

 Un blat dens de brownie, cu multa ciocolata neagra si mousse fin de ciocolata alba.

Un tortulet simplu, nu necesita multa munca si nici multe ingrediente :)

Va doresc o saptamana minunata!

Ingrediente:
18-20 cm
Blat brownie:
125 g  unt
150 g ciocolata
150 g zahar
3 oua
2 linguri cacao
70 g faina
esenta de vanilie

Mousse de ciocolata alba:
150 g ciocolata alba
10 g gelatina
2 linguri zahar
150 ml frisca lichid

Mod de preparare: 

Ciocolata tocata se pune intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, cacaua si 2-3 linguri de lapte si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se omogenizeaza totul. Amestecul se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta, Se amesteca cu o spatula.
O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu cacao, apoi se toarna compozitia. Se coace 25-30 minute.


Mousse de ciocolata alba:

Ciocolata se pune intr-o cratita cu zaharul si 50 ml frisca nebatuta. Se amesteca pe foc pana se omogenizeaza totul. Se lasa deoparte.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 30 ml apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva cateva secunde la microunde.
Gelatina se amesteca cu ciocolata topita si se lasa sa se raceasca.
Restul de frisca se bate spuma tare si se amesteca cu ciocolata racita, amestecand usor cu o spatula.

Mousse-ul se toarna peste blatul de ciocolata (in jurul caruia am pus un inel detasabil pentru tort) si se lasa la frigider cateva ore.

Se decoreaza cu ciocolata rasa si cacao.