Piept de pui umplut si invelit in bacon, cu garnitura de ciuperci




Ingrediente:
4 portii
650 g piept de pui(4 bucati)
4 felii sunca
4 felii bacon
60 g cascaval
2 felii de paine veche
patrunjel verde
sare, piper
oregano

Garnitura:
400 g ciuperci
1 lingura unt
1 lingura ulei
3 catei usturoi
100 g smantana
1 lingurita amidon
sare, piper
marar proaspat


Mod de preparare:

Pipetul de pui se spala si se usuca cu servetele absorbante. Pe orizontala, la jumatate se face un buzunar cu un cutit subtire.

Intr-un castron se pune miezul de paine faramitat, cascavalul ras, patrunjel si oregano tocat, sare si piper; se amesteca si se umplu buzunarele facute cu acest amestec (se pastreaza o lingura pentru mai tarziu). Fiecare bucata de piept de pui umplut se inveleste intr-o felie de sunca, apoi una de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri cu ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei/unt.


 Se presara deasupra amestecul pastrat si se lasa la cuptor aproximativ 25 minute.

 Verificati din cand in cand, sa nu se usuce pieptul, trebuie sa ramana suculent.

Garnitura:

In tigaia in care am rumenit pieptul se adauga o lingura de unt si feliile de usturoi, apoi ciupercile taiate felii groase. Se amesteca des pana se inmoaie putin ciupercile, apoi se adauga o ceasca de apa si se fierb la foc mic pana se patrund bine ciupercile. Smantana se amesteca cu amidonul si o lingura din apa de la ciuperci. Cand ciupercile sunt gata, se adauga smantana si se amesteca incontinuu pana se ingroase. Se oprese focul, se asezoneaza cu sare, piper si marar tocat.

Pieptul de pui se serveste alaturi de garnitura de ciuperci.