Tarte cu zmeura si crema de vanilie







   Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand vad zmeura ma gandesc inevitabil la un desert fin, romantic si gingas.

     Am reusit in sfarsit sa gasesc zmeura pufoasa la piata si dupa ce am mancat cateva m-am gandit sa fac mini tartele astea delicioase. 

     Crema fina, moale, delicioasa este completata de baza usor crocanta si sosul delicios de zmeura :)

Este un desert usor de facut si delicios, perfect pentru un weekend de vara!



♥♥♥
Ingrediente:
8 mini tarte
 
125 g faina
70 g unt
50 g zahar pudra
1 lingura apa rece


Crema:
2 galbenusuri
200 ml lapte
80 g zahar
1 lingurita amidon
100 ml frisca lichida
2 linguri iaurt gras
1 lingurita esenta de vanilie

Sos de zmeura:
200+200 g zmeura
70 g zahar 
50 ml apa



Mod de preparare:

Faina, untul rece taiat bucatele, zaharul pudra si un praf de sare se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza de cateva  ori pana se marunteste untul, apoi se da viteaza mai mica si se adauga treptat apa rece . Nu se amesteca foarte mult, cat sa se formeze bulgarasi de aluat. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se la frigider pentru 30 de minute.
Daca nu aveti robot de bucatarie, puneti faina, zaharul pudra si un praf de sare intr-un bol. Adaugati untul rece taiat bucatele si amestecati cu degetele pana obtineti o compozitie nisipoasa, apoi adauga apa si formati o bila de aluat

  Aluatul se imparte in 8 bile egale si fiecare bila se pune in forma de mini tarte si cu degetele infainate se niveleaza aluatul, atat pe peretii formei cat si pe baza. 
 
Se înțeapă din loc in loc cu furculita si se aseaza formele intr-o tava.
 
Se coac aproximativ 20 minute la foc mediu. Sunt gata atunci cand incep sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.


Crema:

Zmeura(200 g) se pune intr-o cratita cu zaharul si apa si sefierbe la foc mic pana se ingroase putin. Se pune intr-o sita si se separa de seminte. Se lasa la frigider.

  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc.
Crema se lasa la racit, apoi se amesteca cu iaurtul grecesc. In crema se incorporeaza frisca batuta spuma.
 

Asamblare:

In cojile de tarta racite se pune cate o lingura din sosul de zmeura, o lingura generoasa de crema si se lasa la frigider 30 de minute, apoi se scot, se decoreaza cu zmeura proaspata si sos de zmeura.
 
 
 




Sectiune delicioasa :)