Inghetata Tiramisu



 

O inghetata cremoasa si fina, inghetata tiramisu.
Este delicioasa, iar gustul este foarte asemanator cu al celebrului desert tiramisu :)
 
      Pentru ca se anunta zile calduroase, va recomand sa pregatiti aceasta inghetata si sa o pastrati la congelator pentru momentele in care vreti sa va racoriti :P

Ingrediente:

  6 galbenusuri 250 g zahar 2 linguri amidon 500 ml lapte esenta de vanilie 250 ml frisca lichida
250 g mascarpone 2-3 linguri sirop de cafea
 
200 ml cafea tare, indulcita
piscoturi
1 lingura cacao

Sirop de cafea:
200 g zahar
100 ml apa
2 plicuri cafea instant
 
 




Mod de preparare:


  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si se amesteca.

   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc, se adauga esenta si se amesteca; se lasa sa se racesca.

Sirop de cafea:

Cafeaua instant se amesteca cu doua linguri de apa. Intr-un ibric se pune zaharul, apa si se fierbe pe foc mic pana zaharul este dizolvat si obtinem un siop gros. La sfarsit se adauga cafeaua instant si se amesteca.

         Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita si branza mascarpone. O tava/caserola se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna 1/3 din compozitie, cateva piscoturi rupte si insiropate in cafea, sos de cafea si se pudreaza cu cacao. Se continua pana se termina compozitia de inghetata, ultimul strat e de piscoturi si cacao.
Se congeleaza pentru 2-3 ore.

Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire.