Rulada cu ciocolata





        Astazi ma gandeam sa va arat o inghetata delicioasa, dar vremea este tare mohorata asa ca am hotarat ca o rulada plina de ciocolata este mai potrivita :)

         Este extrem de simpla de facut, aveti nevoie de doar 30 de minute de preparare, iar cu putin atentie puteti obtine desertul perfect.

        Weekendul bate la usa, asa ca este numai buna pentru masa in familie sau cu prietenii, e buna si la un picnic, dar nu stiu daca vremea tine cu noi.

Ingrediente:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri lapte
4 linguri faina
2 linguri cacao
7 g praf de copt

Ganache de ciocolata:
200 g ciocolata neagra
180 ml frisca lichida 
2 linguri zahar
1 lingurita rom
nuci/migdale (optional)

Mod de preparare:
Blat:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare pana se formeaza o spuma lucioasa si densa. Se adauga treptat galbenusurile, amestecand usor cu o spatula, apoi laptele si uleiul si se amesteca. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in  spuma compozitia anterioara. Amestecati cu o lingura de lemn, cu grija sa omogenizati bine, dar sa nu se lase spuma.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se coace 15 minute in cuptorul preincalzit. 
O hartie de copt se tapetaza cu cacao si se rastoarna foaia de rulada si se ruleaza cu grija. Se lasa sa se raceasca.

Ganache de ciocolata: 

Frisca lichida se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se incalzeste. Atentie, incalziti doar, nu trebuie sa dea in fiert. Se retrage de pe foc si se toarna intr-un bol in care este ciocolata tocata.  Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca(la frigider) 1-2 ore.
Dupa ce s-a racit complet se mixeaza pana se deschide la culoare si capata o consistenta pufoasa; nu exagerati cu mixatul, trebuie doar sa aeram putin crema. 

Foaia de rulada se desface, se pune crema (opriti 2 linguri pentru ornat) si se intinde pe toata suprafata. Se presara, optional, nuci tocate sau migdale, apoi se ruleaza cat mai strans cu putinta.

Se decoreaza cu crema ramasa si se presara cacao, migdale sau nuci. Se serveste dupa ce a stat cel putin o ora la frigider.