Tarta cu capsune si crema de vanilie







      Căpșunele sunt printre fructele mele preferate, acele minunații mici și parfumate, caraora nu le poti rezista. 

               As vrea sa le savurez pe toata perioada anului, dar din păcate de cele parfumate ne putem bucura foarte putin timp.

       Cu greu mă abțin sa nu le manac pe toate, iar atunci când am în plan sa pregătesc ceva bun cumpăr cel puţin 2 kg :P

         De data aceasta am ales o tarta delicioasă, cu o crema fină de vanilie, blat crocant și fructe proaspete :)


Ingrediente:
Blat:
120 g unt
220 g faina
30 ml apa rece
2 linguri zahar pudra
1 praf de sare


Mousse de vanilie:
2 galbenusuri
5 linguri zahar
250 ml lapte
2 linguri amidon
5 g gelatina
150 ml frisca lichida
1/2 pastaie de vanilie

4 linguri dulceata de capsune
500 g capsune
3 linguri zahar
frisca

Mod de preparare:

Faina, untul rece taiat bucatele, zaharul pudra si un praf de sare se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza de cateva  ori pana se marunteste untul, apoi se da viteaza mai mica si se adauga treptat apa rece . Nu se amesteca foarte mult, cat sa se formeze bulgarasi de aluat. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se la frigider pentru 30 de minute.

Pe masa infainata se intinde aluatul si se pune in tava pentru tarta, deasupra se pune o hartie de copt si boabe de fasole. Se coace aproximativ 35 minute la foc mediu; in ultimele minute se ia hartia de copt cu boabele de fasole si se lasa sa se rumeneasca putin.
Se lasa sa se racesaca.

Mousse de vanilie:

Capsunele se curata si se pun intr-un vas. Peste ele se presara zaharul si se acopera cu o folie alimentara. Se lasa la frigider.

  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
   Laptele incalzit(in care am pus semintele de vanilie) se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc.Gelatina se hidrateaza intr-o lingura cu apa, apoi se dizolva la microunde si se amesteca cu crema de vanilie.
Crema se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma.

Peste blatul de tarta se pun 2 linguri cu dulceata de capsune si se intinde pe toata suprafata blatului, apoi crema de vanilie. 
Se lasa la frigider 1-2 ore, apoi se decoreaza cu frisca si capsune, peste care se pun cele doua linguri de dulcetata amestecate cu o lingura cu apa calduta. 

 
Secțiunea nu am reuşit sa o imortalizez :P