Prajitura cu visine, ganache de ciocolata si mousse de vanilie











        O prajitura speciala pregatita pentru o ocazie speciala :)

          Ma gandesc de multa vreme la combinatia de crema ganache si visine/cirese in compot, dar mereu se gasea altceva de facut, pana acum cand am primit compot de cirese si nu mai aveam nicio scuza :D

          Pentru ca am vrut o prajitura mai inalta am mai pus si un strat c mousse de vanilie, iar combinatia a fost reusita, atat la gust cat si la aspect.

         Se face extrem de usor daca va organizati si nici nu este nevoie de foarte mut timp de racire.
Eu am facut o cantitate mai mare, dar voi puteti reduce la jumatate sau 2/3.

Ingrediente:
Blat:
33x23 cm
28 portii
6 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte
100 ml lapte batut
10 g praf de copt
50 g cacao
esenta de rom

Ganache de ciocolata:
300 g ciocolata
300 ml frisca lichida
3 linguri zahar


Mousse de vanilie:
2 oua
300 ml lapte
2 linguri amidon
120 g zahar
200 ml frisca
10 g gelatina
vanilie

+
1 borcan compot de cirese/visine

Mod de preparare:
Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul, aproximativ 10 minute. Se opreste mixerul si se adauga uleiul amestecat cu laptele si laptele batut si se omogenizeaza usor cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in compozitia lichida in trei transe. 
Se amesteca cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn, din centru spre margini. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt. Daca vreti puteti împarți compozitia in doua si coaceti doua foi separate.

Daca le coaceti separat se coc in cuptorul preincazit pentr 15-18 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se scot si se coace cea de-a doua foaie.

Ganache de ciocolata:

Frisca lichida se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se incalzeste. Atentie, incalziti doar, nu trebuie sa dea in fiert. Se retrage de pe foc si se toarna intr-un bol in care este ciocolata tocata. 
Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca(la frigider) 1-2 ore.

Dupa ce s-a racit complet se mixeaza pana se deschide la culoare si capata o consistenta pufoasa; nu exagerati cu mixatul, trebuie doar sa aeram putin crema.

Mousse de vanilie:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se incalzesc. Galbenusurile se amesteca cu amidonul si doua linguri cu lapte, apoi se toarna laptele cald, in fir subtire. Amestecul se pune in cratita si se amesteca pe foc mediu pana se ingroase. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece, apoi se dizolva la microunde cateva secunde (aveti grija sa nu fiarba) si se amesteca cu budinca.

Frisca se bate spuma, apoi se incorporeaza in crema de vanilie, amestecand usor.





Asamblare:

In tava in care am copt blaturile se pune primul blat, se insiropeaza cu sucul de la compot amestecat cu o lingurita de rom.

Peste blat se toarna ganache-ul de ciocolata (opriti doua linguri), se aseaza ciresele fara samburi(daca sunt mari ca ale mele le taiati jumatati), se niveleaza si se lasa la frigider 30 de minute.
Dupa 30 de minute se toarna mouss-ul de vanilie si se lasa la frigider pana se intareste, apoi se pune cea de-a doua foaie de blat insiropata. Se pune crema de ciocolata si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca doua-trei ore, apoi se taie si se decoreaza cu frisca si cirese.






Nu uitati de concurs, unde puteti castiga o tableta si produse Naturelo:
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html