Prajitura cu nuci, ciocolata si crema de unt




Asta-i una dintre cele mai bune prajituri mancate in ultimul timp.

      Este adevarat ca este complexa, dar merita pregatita, mai ales in weekend 
cand aveti mai mult timp liber.

      Pozele nu sunt cele mai reusite, sunt facute in graba si nu reflecta cat de 
buna e prajitura :)

          Va asigur ca daca o incercati nu o sa regretati nicio o clipa efortul depus si dupa
 prima bucatica o sa mai vreti una si inca una...

Va doresc un weekend excelent!
 

Ingrediente:
Blat:
8 albusuri 
150 g zahar
250 g nuca macinata
100 g faina
10 g praf de copt
3 linguri cacao
esenta de rom
4 linguri ulei

Crema de unt:
200 g unt (82%grasime)
6 galbenusuri
300 g zahar
4 linguri amidon
400 ml lapte
esenta de vanilie

Glazura:
200 g ciocolata
100 ml frisca lichida

+
biscuiti

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca cu o spatula. Nucile macinate se amesteca cu faina, cacaua si praful de copt. Amestecul de nuca se pune peste spuma de albusuri si se incorporeaza usor, cu o spatula. Compozitia se imparte in patru parti egale (eu am cantarit).
O tava (20x20) se tapeteaza cu hartie de copt si se pune 1/4 din compozitie, se niveleaza si se introduce in cptorul preincalzit pentru 15-18 minute. Verificati des cuptorul pentru ca se fac repede. Se scoate blatul cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
La fel se procedeaza si cu restul foilor.

Crema:
 Laptele se pune impreuna cu vanilia  intr-o cratita si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine.
 Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul.
Untul se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana devine cremos. Peste unt se adauga cate o lingura din crema rece, si se mixeaza bine.

 Glazura:
  Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita cu  frisca lichida si se pune pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca.
Asamblare:

Pe un platou se aseaza prima foaie de nuca, se toarna 1/4 din glazura de ciocolata, se intinde bine, apoi se lasa sa se intareasca putin (este un strat subtire), apoi jumatate din crema de unt, se pune cea de-a doua foaie, glazura, biscuiti insiropati putin (eu i-am insiropat cu un sirop cu apa, zahar si aroma de cafea), glazura de ciocolata, foaie de nuca, glazura, a doua jumatate din crema de unt si ultima foaie de nuca.
Deasupra se pun 2 linguri de crema, apoi se presara nuca maruntita si ciocolata.
Se lasa la frigider cel putin doua ore. eu am taiat-o dupa o ora si crema nu era intarita, dar ulterior s-a intarit foarte bine.