Eclere cu ciocolata si cafea

 




               Eclerul mi se pare cea mai tare chestie dulce din cate exista! Nu conteaza cu ce este umplut, el este le fel de bun si surprinzator :)



                Merge facut in mii de combinatii; eu de data aceasta l-am umplut cu o crema fina de ciocolata si unt si l-am glazurat cu o glazura delicioasa cu gust de cafea.

Va spun ca e: de-li-cios!

Ingrediente:

Aluat:
150 ml ulei
150 ml apa
1 lingurita zahar
170 g faina
4 oua mari
1 praf de sare


Crema:

600 ml lapte
70 g amidon
300 g zahar
5 galbenusuri
150 g ciocolata
1 lingura cacao
150 g unt

+
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
Glazura
120 g zahar pudra
1 plic ness
1 lingura cafea preparata


Mod de preparare:

Aluat:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul, zaharul si sarea; in momentul in care clocoteste se adauga faina in "bloc" (toata odata), se micsoreaza flacara si se amesteca pana se formeaza o bila de alua. Se opreste focul si se lasa sa se rcaesca.

Cand aluatul este racit, se adauga ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare, inainte de a adauga urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul se pune intr-un posh cu un capat pentru decorat si se spriteaza eclerele  in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.


 Se vor coace doua tavi. Tava se introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10 minute la tem de 180 grade Celsius, apoi la 150-160 grade C). Nu se deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se reaprinde si se coace cealalta tava.

Crema:

Laptele se pune intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga ciocolata si 1 bucatica mica de unt. Se lasa sa se raceasca. Untul moale se mixeaza bine, apoi se adauga treptat crema de ciocolata.

Cojile de ecler se taie pe jumatate, se spriteaza crema, apoi frisca batuta cu zahar pudra si la final se pune capacelul.
Glazura:

Zaharul pudra se amesteca cu nessul, apoi se adauga 1-2 linguri de cafea preparata si se amesteca. Trebuie sa obtineti o glazura curgatoare, dar in acelasi timp tare.
Se pune cate o lingurita de glazura pe fiecare ecler.