Aseara am facut si mancat cei mai buni biscuiti cu ciocolata!
Sunt crocanti la exterior si decadenti in interior, iar crema spumoasa
de ciocolata si sosul de caramel putin sarat le desavarseste gustul
minunat.
Am vrut sa ii las asa simpli, dar parca nu erau asa cum imi doream :) Eu nu prea mananc biscuiti asa simpli, de fiecare data ii completez cu o crema sau un sos.
De data aceasta am ales o crema de ciocolata si un sos delicios de caramel, care au fragezit biscuitii si i-au transformat intr-un desert delicios.
E musai sa ii incercati!
P.S:
Daca îi pregatiti pentru sarbatori si vreti sa ii faceti dinainte, va
recomand sa pregatiti doar biscuitii si sa ii umpleti inainte cu doar
cateva ore.
Ingrediente:
24 biscuiti(simpli)
100 g ciocolata
1 oua
70 g zahar
20 g unt
25 g faina
3 g praf de copt
esenta de vanilie
50 g ciocolata tocata
Crema:
100 g ciocolata
70 ml frisca lichida
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Oul
se mixeaza cu zaharul pana obtinem o crema densa, apoi se adauga
vanilia si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se
incorporeaza in crema de ou. Ciocolata tocata se topeste impreuna cu
untul si se lasa sa se raceasca. Cand este racita se amesteca cu
cealalta compozitie si cu ciocolata tocata si se lasa 10-15 minute sa se
odihneasca.
Nu adaugati mai multa faina, 25 g este suficient.
O
tava se tapeteaza cu hartie de copt(eu folosesc tava mare de la aragaz)
si se pune cate o jumatate de lingurita din compozitie. Eu am folosit o
lingurita mai mare si la inceput am pus una intreaga, dar au iesit
biscuiti gigant, asa ca la a doua tura am pus doar jumatate si au iesit
perfect. Lasati spatiu mare intre ei, eu am copt cate 6 in tava mare.
Se coc aproximativ 8-10 minute, dar fiti cu ochii pe ei pentru ca se fac repede.
Crema ganache:
Ciocolata
tocata se amesteca cu frisca lichida incalzita si zaharul, si se
amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza
pana devine spumoasa. Puteti adauga ce arome doriti.
Crema
se pune intr-un pos si se spriteaza pe jumatate din cantitatea de
biscuiti, apoi se pune sos caramel si se lipesc cu cealalta jumatate.