Kremsnit




Astazi va prezint prajitura mea preferata: kremsnitul! 
Castiga detasat in fata oricarei prajituri, chiar daca este vorba de una cu ciocolata :)
    Nu o pregatesc foarte des pentru ca nu ma pot abtine sa nu o mananc, asa ca o fac cam o data pe an :)

           Daca doriti puteti sa pregatiti foietajul in casa, eu din pacate, nu am suficient timp sa il pregatesc, asa ca apelez la cel din comert :( 

E bun si asa, o data pe an merge :)
Voua va place kremsnitul?

Ingrediente:

800 g foietaj

6 galbenusuri
250 g zahar
500 ml lapte
5 linguri amidon
esenta de vanilie/pastaie de vanilie
15 g gelatina
600 ml frisca

Mod de preparare:

Foietajul se lasa sa se decongeleze. Cuptorul se preincalzeste; O tava se tapeteaza cu hartie de cops si se pune prima foaie de foietaj, se coace la foc mare pana este aurie pe margini, apoi se scoate pe un gratar si se coace cealalta foaie.

Crema:

Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adaugao lingurita de unt.
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri cu apa rece, apoi se dizolva la microunde si se pune in budinca. 
Cand budinca este rece se amesteca cu 350 ml de frisca batuta spuma.

Intr-o tava se aseaza o foaie de foietaj, crema de vanilie si se niveleaza; se da la frigider pentru 30 de minute, apoi se intinde frisca ramasa si se presara deasupra firimiturile din cealalta foaie. Puteti sa taiati foaia in patratele cat o portie de prajitura si se le asezati peste frisca.

Se serveste rece.