Rulada cu dulceata de piersici




        Ruladele sunt preferatele mele, sunt usor de facut daca le "prinzi" secretul :) De multe ori se intampla ca foaia de rulada sa se rupa, iar asta se intampla ori pentru ca o lasati prea mult in cuptor ori pentru ca nu este suficient de pufoasa.
      De ce imi plac ruladele?! 
       Pentru ca sunt simplu de facut asa cum v-am spus si pentru ca sunt tare frumusele pe platoul cu prajituri :) Se pot face in multe combinatii, dupa imaginatia fiecaruia; de data aceasta am ales sa fac una mai racoritoare, cu o crema de iaurt si branza plus piersici din dulceata, aromate.
Eu zic sa o incercati pentru masa de Paste! :)
   Pentru ca aceasta este ultima postare vreau sa va urez un Paste fericit, cu liniste in suflet si o masa imbelsugata, nu doar cu mancare, ci si cu multi oameni dragi voua in jurul ei!


Blat:
4 oua
4 linguri lapte
2 linguri ulei
5 linguri zahar
 80 g faina
2 linguri cacao
½ lingurita praf de copt

Crema:
1 borcan dulceata de piersici
150 g iaurt 
100 g crema de branza
100 g zahar pudra
100 ml frisca lichida
10 g geletina


Mod de preparare:
Blatul: 
         Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile mixeaza cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.
 Faina se amesteca cu  praful de copt si cacaua si se incorporeaza in amestecul lichid. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. 
        Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
       Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.

Crema:

            Gelatina se pune la inmuiat in 2 linguri cu apa rece. Iaurtul si crema de branza se mixeaza cu zaharul. Gelatina se dizolva pe bain marie sau la microunde cateva secunde(sa nu fiarba) si se amesteca foarte bine cu iaurtul (cel mai bine e sa amestecati gelatina cu 2-3 linguri de crema, apoi cu restul de crema.
       Frisca se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de branza. Se opresc cateva linguri din crema.
      Blatul se desface, se intinde un strat de crema si se pune pe toata suprafata bucatele de piersici din dulceata.
 Se ruleaza cu grija si se da la frigider pt 2 h, apoi imbracati in crema ramasi.
 Eu am decorat cu bucatele de piersici din dulceata si sos.