Inghetata de zmeura, pe bat/ Raspberry popsicles






 
                  Ador vremea frumoasa, pomii infloriti, florile gingase si colorate, dar in acelasi ma apuca nostalgia cand nu pot sa ma bucur de natura asa cum as vrea. Ma bucur de fiecare floare, de fiecare pata de culoare, visand la primaverile fericite din copilarie, cand simteam roua diminetii si mirosul de prospetime. Oooo ce vremuri, cat de mult as vrea sa le retraiesc iar si iar, dar din pacate nu mai este posibil.
        E greu sa spun ce flori prefer, cred ca toate, mai putin crinul, dar cel mai mult imi plac florile de primavara, ghioceii, narcisele, liliacul .... De la o crenguta de liliac mov, inflorit si plin de prospetime a plecat aceasta ingheata.
E o inghetata rapida, dulce-acrisoara si racoritoare :)
 

Ingrediente:
200 ml frisca lichida
350 g iaurt cremos
150 g zahar
250 g zmeura
1/2 lingurita esenta de vanilie

Optional:
50 g ciocolata
50 ml frisca lichida
migdale/alune tocate

Mod de preparare:

Iaurtul se amesteca cu zaharul si pastaia de vanilie. Cand zaharul este dizolvat se adauga, treptat frisca lichida batand cu un tel sau un mixer. La final se pune zmeura pasata si se ameste energic.
Compozitia obtinuta se pune in pahare de unica folosinta sau in forme speciale si se da la congelator. Cand este partial inghetata, se infig betele de lemn si se lasa la congelator. Pentru a desprinde ciocolata din forme se scufunda in apa calduta.
Se pot glazura cu ciocolata si apoi sa se presare alune/migdale tocate. Eu am glazurat doar partea de sus.



 






       În poze ragasiti o poveste, povestea mea: dragostea pentru liliac, prospetime si culoare, dar si nostalgia. Din fericire pata de culoare si puritatea albului este predominanta, iar eu, fericita!



Mai multe fotografii gasiti aici!