Cupcakes cu ciocolata Dukan




                  Astazi avem o reteta Dukan pentru ca mi-am dat seama ca v-am cam neglijat in acest sens :) Si acasa este la fel, mai multe gratare si salate plus inghetata la desert, asa ca nu prea le-am mai facut nimic special.

                 Cupcakesii sunt o obsesie pentru mine, asa ca era de asteptat sa-i fac si in varianta dietetica. E adevarat ca nu sunt la fel de buni ca cei nedietetici si nici la fel de frumosi, dar au iesit buni la gust si decenti la aspect :))

Ingrediente:
(12 bucati)
4 oua
4 linguri indulcitor lichid
100 g iaurt
12 linguri tarate de ovaz
2 linguri amidon
10 g praf de copt
1/2 lingurita esenta de banane


Crema ciocolata:
1 plic budinca Dr. Oetker ciocolata
300 ml lapte(0,1% grasime) 1 lingurita cacao(10-12 % grasime)
3 linguri indulcitor lichid
 1/2 lingurita esenta de banane
Mod de preparare:

Blat:
          Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul 2-3 minute, apoi se adauga iaurtul si vanilia. Taratele de ovaz se maruntesc in robotul de bucatarie sau in rasnita de cafea si se amesteca cu praful de copt si amidonul.
  In compozitia lichida se pun taratele, se amestca si se lasa cateva minute sa se odihneasca; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
       Compozitia se pune in 12 forme pentru muffins, tapetate cu hartie speciala sau de silicon.
 Se coc 15-17 minute, la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

       Praful de budinca se amesteca cu laptele caldut, indulcitorul, cacaua si esenta de banana, se pune amestecul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica. Se amesteca incontinuu pana se ingroase. Se da deoparte. Se lasa sa se raceasc putin, amesecand din cand in cand.
Bundinca se pune intr-un posh prevazut cu un dui si se decoreaza.



Pofta buna!