Cornulete fragede cu magiun de prune(de post)




       entru ca am intrat in Saptamana Mare, m-am gandit sa va arat o reteta de cornulete fragede care sa va ajute sa terminati postul cu bine. Sunt atat de bune si de fragede ca nici nu o sa credeti ca sunt de post :)
      Cu cat le pastrati mai mult cu atat sunt mai bune, dar si calde sunt dementiale :)
        Pentru aceste cornulete trebuie sa aveti un gem/magiun foarte bine facut, astfel incat sa nu curga la copt si sa se arda. Eu am folosit magiun de prune si nu a curs absolut deloc.
 Chiar daca sunt de post, cu siguranta o sa fie pe platoul cu bunatati de Paste.


Ingrediente:
420 g faina
160 g margarina
120 ml apa
150 g zahar pudra
2 linguri otet
10 g praf de copt
 coaja de lamaie/portocala
esenta de vanilie
~300 g magiun de prune
~150g zahar pudra


Mod de preparare:

         Margarina taiata cubulete se amesteca cu faina si zaharul pudra intr-un robot de bucatarie (daca nu aveti robot le amestecati cu varful degetelor pana obtineti firimituri de faina amestecata cu unt), apoi se adauga treptat apa rece, praful de copt stins cu doua linguri de otet si aromele. O sa obtineti un aluat pe care il puneti intr-o folie alimentara si il lasati la frigider cel putin doua ore.

      Masa de lucru se pudreaza cu faina si din aluat se ia o bucatica ce se intinde intr-o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mare puneti magiunul de prune folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul, aplatizati putin la sfarsit, apoi taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava.
      



 Asa procedati pana se termina aluatul. Se dau la cuptor, la foc mediu  25-30 min.


 Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra.