Inimi indragostite (Mini tortulete imbracate in fondant)





         Eu nu sunt genul de persoana careia îi plac excesele, indiferent despre ce este vorba. Nu sunt adepta sărbătorilor împrumutate, dar nici a celor care ne aparțin pentru ca toate, absolut toate sărbătorile au devenit comerciale.

         Ceea ce vreau sa spun este ca nu sunt fan Valentine's Day sau Dragobete, dar nici nu sunt împotriva lor. Îmi place sa vad oameni îndrăgostiți, dar fără sa exageram. Pana la urma anul are 365 de zile, nu doar una-doua, asa ca daca iubim cu adevarat o facem tot timpul, daca avem pe cineva lângă noi.

    Aceste mini tortulete în forma de inima le-am pregătit pentru concursul organizat de Isabela Cuisine și Pastai de vanilie, un site foarte drag mie, cu multe condimente și păstăi de vanilie :)

Ingrediente:
Blat:
3 oua
50 g unt
60 ml lapte batut
150 g zahar
150 g faina
5 g praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
0.3 g colorant alimentar rosu

Crema de unt si zmeura:
250 g unt
250 g zahar pudra
4 linguri frisca lichida
150 g zmeura
½ pastaie de vanilie

Pasta de zahar:
500 g zahar pudra
5 g gelatina granule
30 ml gelatina
40 g energizant
1 lingura ulei de palmier
colorant alimentar rosu
esenta de vanilie/ lamaie


Mod de preparare:
Blat:

            Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul topit, esenta si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se cerne in compozitie. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, cu o spatula.
             Compozitia se imparte in trei parti egale si se toarna in tavile in forma de inimioare, tapetate cu hartie de copt (pe baza) si unse cu unt si tapetate cu faina(pe margini),
Se coc blaturile pentru 15 minute, in cuptorul preincalzit; se face proba cu scobitoarea, daca aceasta iese curata se opreste focul si se scot blaturile pe gratar. Se lasa sa se raceasca.
Crema:

               Untul se mixeaza la viteza mica pana devine cremos, apoi se adauga zaharul pudra, cernut si se continua mixarea, la viteza mica pana se obtine o crema spumoasa. In timp ce mixati la viteza mica, adaugati cate o jumatate de lingura de frisca lichida, pana o terminati. La sfarsit se adauga extractul de vanilie. O sa rezulte o crema densa, dar cremoasa.
Se opreste 1 lingura si jumatate de crema, iar restul se imparte in trei.
Blaturile se taie pe jumatate (daca a crescut mai mult decat forma, se taie „motul” astfel incat sa ramana drept si sa avem doua foi egale).
         In aceleasi tavi in care am copt blaturile se si ansambleaza torturile. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza putin, apoi se pune o parte din crema si cateva zmeurici, din loc in loc, niveland cu o lingura. Se acopera cu celalalt blat insiropat si se baga la frigider. La fel se procedeaza si cu celelalte doua torturi.


Dupa o ora se scot din forma, se aseaz fiecare pe cate o farfurie si se „imbraca in crema de unt, astfel incat sa nu ramana marginile sau deasupra descoperit.



Pasta de zahar:

              Gelatina se hidrateaza in 30 ml apa, pentru 10 minute. Intr-un ibric se pune gelatina hidratata, energizantul si uleiul de palmier. Se pun pe foc mic, amestecand incontinuu pna se dizolva si se omogenizeaza, nu trebuie sa fiarba!!!
              Zaharul se cerne intr-un bol mare (se opresc 100-150 g deoparte). In mijloc se face o adancitura si se toarna compozitia lichida; se amesteca cu o lingura cat se poate, apoi se framanat cu mana, adaugand zahar cat este nevoie. Trebuie sa fie o pasta elastica si moale, ca plastelina.
           Daca aveti robot, acesta va usureaza treaba. Puneti in el aceeasi cantitate de zahar pentru inceput si lichidul, apoi adaugati treptat zahar pana ajunge la consistenta dorita.
Pasta se coloreaza dupa nevoie sau se lasa alba. Se inveleste in folie alimentara, pentru ca se usuca daca sta la aer.
 Eu am colorat jumatate, jumatate am lasat-o alba.

Asamblare: 

     Intre doua foi de folie alimentara se intinde o foaie de pasta de zahar, de 20-24 cm in diametru. Se desprinde de pe folie si se aseaza pe tort, imbracandu-l cu grija sa nu se rupa sau sa faca cute.
      La fel se imbraca si celelalte doua tortulete. Eu unul l-am imbrcat in pasta alba, la baza am pus o fundita rosie, de jur-imprejur, iar restul l-am coloat usor cu rosu, cu o pensula speciala si un stropt de colorant.
Se decoreaza dupa imaginatie; eu am ales inimioare, fundite, trandafiri firavi si bilute aurii, care le-au conferit eleganta.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.