Chec cu banane, nuci si glazura de caramel


De mult timp vroiam sa fac un chec bun și pufos, dar nu genul de pufosenie care îţi da senzația ca mănânci un burete. Este pufos, dar dens în același timp, cu bucatele de nuca și o glazură delicioasă de caramel.
Personal cred ca bananele se combina foarte bine cu sosul caramel și de aceea în acest moment aveam doua reţete cu aceasta combinație; o sa o postez si pe cealaltă, dar momentan zic sa o încercați pe aceasta ca sigur o sa va placă :)

Va doresc o săptămâna minunată!

Ingrediente:
150 g unt
180 g zahar
2 oua
80 ml lapte
120 g banane
200 g faina
5 g praf copt
5g bicarbonat de sodiu
100 g nuca

Glazura:
4 linguri caramel (reteta o gasiti aici )
6 linguri zahar pudra
nuca tocata

Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremmos, apoi se adauga, pe rand, ouale si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga bananele pasate si lapte. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si nucile tocte. Se incorporeaza in amestecul lichid.

O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 35-45 minute, la temperatura medie. Se face testul scobitorii, daca acesta iese curat din chec, atunci este gata. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Glazura:

Caramelul lichid se amesteca cu zaharul pudra pana se omogenizeaza si devine o glazura densa si lipicioasa. Se toarna glazura peste chec, se presara nuca tocata si se serveste!