Pancakes (clatie americane) cu dovleac si nuci





Poate ca mulţi se întreabă: de ce nu clatite normale?! Pentru ca mie îmi plac mult mai mult aceste clatite americane, din doua motive: imi plac pentru ca sunt pufoase, dar și pentru ca mi se par mult mai rapid de făcut decât cele normale.
De exemplu clatite americane as face la micul dejun, dar ca sa mă apuc sa coc clatite subţiri, nu prea ...
Aceste clatite sunt de toamna (care nu mai dureaza prea mult, asa ca trebuie sa profitam) îmbinand arome minunate, specifice acestui anotimp.
 

Ingrediente:
Pancakes
3 oua
100 g unt
100 ml lape
150 g piure de dovleac*
100 g faina
100 g zahar
10 g praf de copt
extract de vanilie
nucsoara
scortisoara

sos caramel
nuci tocate
 frisca

*
Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac, se scot semintele, se presara putin zahar si s coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza.

Mod de preparare:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul moale, laptele, piureul de dovleac si se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu zeama de lamaie si se pune in compozitie. Se cerne faina si se incorporeaza in aluat. Se pune extractul de vanilie, condimentele si albusurile si se amesteca cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma.

O tigaie se unge cu unt si se incinge bine si se pun cate 2 linguri din compozitie. Cand apar gaurele in aluat inseamna ca este facuta si se intoarce pe cealalta parte. 

Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura constanta.
Se servesc cu caramel, nuci tocate si frisca.