Eclere cu crema caramel







Ador eclerele si nu doar eu, asa ca am facut din noua acest desert minunat, fantastic, delicios... Cu eclerele se pot face mii de combinatii. Astazi va prezint varianta cu crema caramel, o crema rapida si delicioasa, cu nelipsitul caramel.
Este un desert perfect alaturi de o cana cu ciocolata calda sau o cafea aromata :)
Sa aveti o saptamana minunata si poate incercati aceasta reteta care va face saptamana cu adevarat frumoasa!
 

Ingrediente:

Aluat:
110 ml ulei
125 ml apa
125 ml lapte
1 lingurita zahar
160 g faina
4 oua mari
1 praf de sare

20 eclere


Crema:

600 ml lapte
70 g amidon
300 g zahar
5 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
50 g unt
100 g caramel

+
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca
2 linguri apa fierbinte


Mod de preparare:

Aluat:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul,laptele, zaharul si sarea; in momentul in care clocoteste se adauga faina in "bloc" (toata odata), se micsoreaza flacara si se amesteca pana se formeaza o bila de alua. Se opreste focul si se lasa sa se rcaesca.

Cand aluatul este racit, se adauga ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare, inainte de a adauga urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul se pune intr-un posh( cu un capat pentru rotund sau fara) si se spriteaza bastonase in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

 Se vor coace doua tavi. Tava se introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10 minute la tem de 180 grade Celsius, apoi la 150-160 grade C). Nu se deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se reaprinde si se coace cealalta tava.

Crema:

Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga untul si caramelul si se omogenizeza. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh.
 Glazura:
  Ciocolata rupta bucati se pune in cratita cu frisca lichida si se lasa pe foc mic pana se topeste ciocolata. Se trage cratita de pe foc si se adauga apa fierbine, se amesteca cu o lingura de lemn sau un tel. Glazura se lasa sa se racoreasca.



Bastonasele se taie in jumatate, se spriteaza crema, apoi se decoreaza cu frisca batuta cu zahar pudra, apoi se pune capacelul si glazura.
Eu am facut si eclere fara sa le tai capcelul, folosind un capat ascutit si umpland eclerele cu crema pe baza, facand trei gauri. Eclerele astfel umplute sunt mult mai usor de transportat, daca vreti sa le duceti la cineva cadou.