Crispy onion rings/ Inele de ceapa crocante









          Un aparitiv/gustare crocanta si foarte apreciata de persoanele care au incercat-o. Mi-au placut si mie foarte mult si le recomand. Merg foarte bine atat pe masa de sarbatori, cat si la un picnic (desi acum nu mai e vremea pentru asta).
     Sa va mai spun ca este o reteta de post?!  Se pot face si de de dulce, adica se pot face cu ou, dar si  fara sunt foarte bune, asa cum le-am facut si eu.

Ingrediente:
160 ml apa minerala
100 g faina
1 varf de cutit praf de copt
Sare, piper
Chili
3 cepe
Fulgi de porumb


Mod de preparare:
Ceapa se taie in felii de 2 mm, apoi se desface in cerculete.
Faina se amesteca cu praful de copt si condimentele, apoi se adauga apa minerala si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Inelele de ceapa se trec prin aluat, apoi prin fulgii de porumb maruntiti. Inelele se pun in ulei incins si se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de grasime.
 Se servesc ca aperitiv alaturi de diferite sosuri.

Pofta buna!