Black and white cupcakes






         De acum începem cu reţete mai serioase și potrivite pentru masa de sărbători ;) Eu mi-am propus anul acesta sa fac de sărbători un Candy Bar (si sper sa reușesc) unde sa am multe feluri de prăjituri și prajiturele, cate puţin din fiecare, sa fie pe alese :) Acesti cupcakesi se potrivesc de minune pentru iubitorii de ciocolată, asa ca probabil o sa pregatesc si atunci.
   Eu va dau ingredientele pentru 12 bucati, dar daca vreţi mai puţine, adică 6 bucăţi, înjumătăţit cantitățile sau puteți face 12 și sa îi oferiți cadou :P

Ingredinte:
(12 bucati)
120 g unt
2 oua
140 g faina
150 g zahar
100 g ciocolata
2 linguri cacao
1 lingurinta praf de copt
1 lingurinta esenta de vanilie
1 banana

Frostingul:
150 g ciocolata alba
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar
1 lingurinta esenta de vanilie


Mod de preparare:

Cupcakes:
Untul moale, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de copt, piureul de banana si ciocolata topita se pun intr-un bol si se mixeaza impreuna pana se omogenizeaza totul.
Formele pentru muffins se tapeteaza cu forme din hartie si fiecare se umple 2/3. Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Frostingul:
 Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita cu  frisca lichida si zaharul si se pune pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la frigider pentru 2 ore.Se adauga 1 lingurinta esenta de vaniliesi se amesteca. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine pana devine cremoasa.
Frostingul se pune intr-un pos cu un dui si se orneaza cupcakes-urile racite. Se presara ciocolata rasa.