Verrine cu zmeura, afine si crema fina de branza






Pe facebook am supus la vot doua poze, iar voi ati ales reteta pentru acest desert :)
     V-am obisnuit cu acest tip de desert la pahar, asa ca nu este o noutate pentru voi. Din fericire se pot face mii de combinatii, asa ca iata-ma cu una noua.
        Este un desert acrisor si usor, din pacate nu asa de usor pentru cineva care tine o dieta, dar se poate consuma si de copii, fiind foarte sanatos.

Ingrediente:
Blat:
 3 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
vanilie


Crema:
400 g crema de branza
150 g unt
200 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie

Sos de fructe:
300 g zmeura
200 g afine
150 g zahar
50 ml apa
1 lingurita amidon

6 portii

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul; se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaz in compozitia lichida. Se adauga esenta de vanilie  si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 15-17 minute la foc mediu, apoi se scoate tava. Dupa ce prajitura este racita se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si vanilie si se taie in cubulete mici.

Crema:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga crema de branza si se omogenizeaza. Frisca lichida se bate spuma tare. Peste frisca se pune crema de unt cu branza si esenta de vanilie si se amesteca cu o paleta de silicon.

Sos fructe:

Zmeura, afinele, apa si zaharul se pun intr-o cratita si se fierb la foc mic. Amidonul se dizolva in putin apa si se toarna in fir subtire peste fructe si se amesteca incontinuu pentru 2-3 minut.

Asamblare:
Intr-un pahar se pun cubulete din blat, cate o lingura de crema si sos de fructe, blat, crema si sos de fructe.
Se pune la rece pentru cel putin o ora, apoi se serveste!