Lava cake










      Nici nu ştiu cum sa încep descrierea acestui desert minunat ♥. L-am pregătit de foarte multe ori, dar niciodată nu am apucat sa îl pozez pentru ca trebuie sa lucrez repede și sa fac poze rapid ;) 
      Este unul dintre cele mai simple deserturi și "acel" desert pe care eu îl pregătesc atunci când am pofta de "râuri de ciocolată".
       Îl recomand cu mare drag pentru ca este simplu de făcut și nu necesita foarte multe ingrediente.

 Ingrediente:

200 g ciocolata
120 g unt
3 oua
200 g zahar
40 g faina
50 g cacao
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Ciocolata rupta si untul cuburi se pun intr-un castron, apoi pe bain-marie pana se topesc si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. La sfarsit se pune amestecul de ciocolata si unt.

Formele se ung cu unt, apoi se tapeteaza cu cacao. In fiecare forma se pune din compozitie cat sa ajunga sub linia formei (sau 2/3 din forma).  Se pun pentru 20 minute la congelator.

Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit si se coc pentru 12-15 minute, la temperatura medie (marginile trebuie sa fie solide, iar mijlocul moale; in acel moment se opreste focul si se scoate tava). 

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se desface de pe peretii formei cu un cutit cu lama subtire. Deasupra formei se pune farfuria, apoi se intoarce printr-o miscare brusca. Se serveste cu frisca, inghetata, fructe sau caramel.