Imi place foarte mult dovleacul copt si mai ales in prajituri. Din pacate, nu stiu din ce motive, toamna reusesc sa fac doar cate o reteta cu dovleac. De data aceasta am ales sa fac niste cupcakesi pufoasi si aromati.
Sper sa va placa si voua :) Puteti incerca si cheesecake-ul cu dovleac si caramel, facut anul trecut, care este formidabil.
Cupcakes:
140 g unt
2 oua
140 g zahar
140 g faina
1 lingurita praf de copt
Esenta de vanilie
150 g piure de dovleac
Frosting:
250 g unt
300 g zahar pudra
100 g piure de dovleac
2 linguri lapte
12 bucati
Mod de preparare:
Cupcakes:
Untul moale, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de
copt, piureul de dovleac si condimentele se pun intr-un bol si se mixeaza
impreuna pana se omogenizeaza totul.
Formele pentru muffins se tapeteaza cu forme din hartie si
fiecare se umple 2/3. Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc
pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreste focul si se lasa sa se
raceasca.
Frostingul:
Untul aflat la temperatra camerei se mixeaza pana devine
cremos, apoi se adauga zaharul pudra si se continua mixarea. La sfarsit se
adauga dovleacul,laptele, vanilia si
daca doriti, scotisoara.
Dupa c s-au racit, se orneaza cu frostingul. Eu am pus pe fiecare cate un cubulet de dovleac copt si o lingurita de caramel.