Crumble cu ananas si caramel






Crumble cu ananas si caramel 

Ingrediente:
120 g unt
200 g faina
100 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 cutie ananas bucati
1 portie caramel

Mod de preparare:

Untul se taie bucati si se pune la congelator pentru 5 minute. Intr-un bol sau robot de bucatarie se cerne faina, se adauga cubuletele de unt, zaharul si esenta si se mixeaza (eu am folosit mixerul de mana la care am atasat carligele ). Trebuie sa obtineti firimituri, nu un aluat.
In vase de ceramica se pun bucatile de ananas(eu va recomand sa le taiati in bucati mai mici decat sunt) si cate 2 linguri de sos caramel. Deasupra se pun firimituri, cam 2 linguri de firimituri. Se pun formele intr-o tava si se dau la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand s-au rumenit firimiturile.
Se servesc simple, cu sos de caramel, frisca batuta sau inghetata.