Mousse de ciocolata








       La un moment dat am cam renunțat la ciocolată și făceam mai multe deserturi cu vanilie sau fructe, dar de când simt nevoia de o doză de energie în plus, fac deserturi numai cu ciocolată. Si dacă tot am rămas doar eu și tati și amândurora ne place ciocolată, chiar nu mai exista scuză sa nu fac deserturi cu ea.

       Mousse-ul de ciocolată este o crema fină și aerată, datorită albușurilor bătute spumă (sau frișca), care va asigur ca o sa placă tuturor. În general se face cu ouă crude, dar dacă sunteți alergici la ele, puteţi sa pune gălbenușurile pe bain marie cu puţin zahăr și amestecați încontinuu pana se leagă o crema fină și abia apoi incorporati-le în ciocolată. Nici mie nu imi plac ouale crude, dar de data aceasta chiar nu s-au simţit.
 Aşadar, dacă vreţi sa va răsfăţati serile, diminețile sau weekendu-rile cu ceva fin, va recomand acest mousse, fin, aerat și ușor de făcut :)


Ingrediente:
150 g ciocolata neagra 
50 ml frisca lichida
2 linguri apa fierbinte
2 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 albusuri
50 g zahar tos
 100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie

Decor:

Ciocolata tocata
zmeura
cacao
frisca

Mod de preparare:

             Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu 50 ml frisca lichida intr-un bol de sticla si s pune pe bain-marie sau la microunde, amestecand din minunt in minut pana se topeste ciocolata. Se retrage bolul si se pune treptat apa fierbinte, amestecand incontinuu. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se incorporeaza in ciocolata topita, amestecand rapid pentru a nu se cuagula galbenusul.

      Albsurile se bat cu un praf de sare pana se transforma in spuma, apoi se adauga zaharul tos, treptat, amestecand incontinuu pana se dizolva zaharul si obtinem o bezea lucioasa.
Frisca se bate spuma tare si se lasa deoparte. Dupa ce amestecul de ciocolata se racoreste (il lasati 10 minute la frigider) se incorporeaza bezeaua si frisca batuta si se amesteca cu o spatula de silicon, in pale. Spuma obtinuta se repartizeaza in pahare/cani, se pune cate o lingurita de frisca, se presara ciocolata tocata sau/si cacao.