Galette cu zmeura si caise


        Am început sa fac din ce în ce mai des aluat fraged pentru ca de la un timp mi-a reuşit un aluat cu adevărat fraged :) Este o baza perfectă pentru orice tarta :). Eu de aceasta data am ales galette cu fructe proaspete și gingaşe, adică zmeura fina și caise aromate :) În combinația aceasta merg de minune.

Ingrediente:
Aluat:

100 g unt
150 g faina(tip 480)
30 ml apa
1 praf de sare
+
zmeura
caise
50 g unt
2 linguri zahar

Mod de preparare:

   Intr-un robot de bucatarie se pune faina cernuta, sarea si untul taiat cubulete. Se amesteca pana se obtin firimituri, apoi se adauga treptat apa rece pana se obtine un aluat usor lpicios. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20 minute.

    Caisele se taie felii. Aluatul se taie in cercuri egale si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul aluatului se pun pun fructele, cate o lingura de zahar si cateva cubulte de unt, apoi se impatureste;  marginile aluatului se intorc peste fructe facand 3-4 cute. Eu am presarat cateva cristale de zahar pe margini.

Se coc in cuptorul preincalzit 35-40 minute, pana se rumnesc pe margini.