Cheesecake cu ananas





  Stiti deja cat imi plac cheesecake-urile si prajiturile cu branza, in general *__*(aici gasiti mai multe retete de cheesecake) Asa ca nu pot sa va spun prea multe dspre cheesecake-ul asta, decat ca e delicios si destul de simplu de realizat, asa ca va recomand sa il incercati :)
  Servit cu adorabilul caramel, este deliciu, fara indoiala :)

Ingrediente:

Blat:
190 g biscuiti simpli
130 g unt

Umplutura:

4 oua
250 g zahar
700 g crema de branza
2 linguri amidon
1/2 pastaie de vanilie
6 rondele ananas(SunFood)

Ananas caramelizat:
1 cutie ananas rondele(SunFood)
200 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
2 linguri apa

 Dimensiune tava: 26 cm
*Pe langa aroma si dulceata deosebite, ananasul are numeroase beneficii pentru sanatate. Pe langa continutul ridicat de vitamina C si B6, ananasul este o sursa importanta de mangan, mineral care ajuta la prevenirea osteoporozei.

Blat:

   Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Peste pesmetul obtinut se toarna untul topit. Amestecul se pune tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar (lasati si o bordura de 1-2 cm).

Umplutura:

   Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza si bobitele de vanilie; se omogenizeaza. La sfarsit se adauga amidonul.

  Feliile de ananas se scot pe o farfurie si se elimina lichidul cu ajutorul unui servet absorbant.

  Umplutura se toarna in tava, peste blatul de biscuit si se baga tava in cuptor pentru 55-60 minute, la temperatura medie-mica (dupa 10-15 minute, cand se leaga putin compozitia, se aseaza feliile de ananas, 5 pe margine si una in mijloc). Dupa acest timp se stinge focul si se lasa tava in cuptor pana se raceste, apoi se scoate din tava.

Ananas caramelizat:

  Feliile de ananas se taie pe jumatate si se lasa deoparte. Intr-o cratita se pune zaharul si apa si se caramelizeaza, apoi se adauga smantana lichida si feliile de ananas.

  In mijlocul cheesecake-ului racit se aseaza jumatatile de anans si putin sos. Cel mai bine este sa se pastreze la frigider pentru 2-3 h inainte de servire.


Follow Me on Pinterest