Budinca cu dulce de leche



         Atunci cand nu am posibilitatea sa stau prea mult in bucatarie, dar vreau sa mananc ceva dulce, mai ales in perioada asta a examenelor, ma rezum la a face deserturi rapide. La fel s-a intamplat si cu aceasta budinca, care, asa cum vedeti in poze, este extrem de cremoasa. Se face foarte rapid si dispare si mai rapid.
        Este o modalitate de a renunta sa le mai cumparati copiilor vostri diverse budinci din comert(care sunt pline de coloranti si conservanti). Daca timpul nu va permite mereu sa le preparati deserturi mai elaborate, eu va recomand sa le preparai budinci si creme in diferite variante, nu sa alergati la magazin sa le luati tot felul de...ingrasaminte chimice, practic.
    Asa ca,  ganditi-va bine inainte de a cumpara ceva din magazin gata preparat, cand puteti sa faceti voi acasa!


Ingrediente:

4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
300 g dulce de leche
50 g unt
1 lingurita esenta de vanilie

4-5 portii

Mod de preparare:


Dulce de leche:


* Dulcele de leche il puteti prepara in doua moduri:

1) Puneti intr-o oala inalta una sau mai multe cutii de lapte condensat (cate incap pe baza) si acoperiti cu apa incat sa acoperiti cutiile si inca un nivel de apa, cat inaltimea cutiilor si fierbeti la foc mediu-mic pentru 3-3.5 ore.

2) Puneti continutul unei cutii de lapte condensat intr-un bol de yena si puneti-l in cuptorul cu microunde. Amestecati din minut in minut, pana obtineti o crema densa.

Budinca:

  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si dulchele de leche si se amesteca bine.
  Se pune in pahare si se lasa sa se raceasca, apoi se decoreza cu frisca si menta.

 Reteta originala by Andreea Dianu