Pateuri cu ciuperci




  Pateurile acestea le-am incercat cu foietaj cumparat, dar si cu foietaj facut de mine si cel mai mult mi-a placut ultima varianta, atat la gust cat si la aspect. Nu zic ca nu sunt bune cu foietaj cumparat, dar parca au alt aspect. Daca nu aveti timp sa faceti foietajul (aceasta este o varianta mai rapida) atunci apelati la cel cumparat si veti avea niste gustari minunate.
  Le puteti face triunghiuri sau patrate si sa le puneti in pachetul vostru sau al copiilor.

Ingrediente:

400 g foietaj cumparat

 sau

Foietaj de casa:

200 g unt
300 g faina(tip 480)
65 ml apa
1 praf de sare

Umplutura:
1 borcan ciuperci taiate
1 ceapa
1 galbenus
sare,piper
patrunjel


Aliment indispendabil pentur o dieta echilibrata, ciupercile sunt bogate in proteine vegetale, fier, zinc, fibre, aminoacizi, vitamine si minerale, contribuind la mentinerea sanatatii si a tonusului.
Ciupercile Sun Food sunt conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari si inca mai pastreaza aerul Olandei, tara de origine.


Mod de preparare:

Aluatul(cumparat) se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze.

Foietaj rapid:

  Intr-un robot de bucatarie se pune faina cernuta, sarea si untul taiat cubulete. Se amesteca pana se obtin firimituri, apoi se adauga treptat apa rece pana se obtine un aluat usor lpicios. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20 minute. Masa de lucru se infaineaza, se intinde aluatul intr-un dreptunghi si se impatureste ca in imagini. 

  Se repeta procedura de 5 oti, din 15 in 15 minute. Dupa ultima impachetare se lasa 15 minute la frigider apoi se intinde si se foloseste.

Umplutura:
  Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga ciupercile scurse si condimentele. Se calesc impreuna 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Compozitia se pune pe un tocator si se toaca marunt.

   Pe jumatate din aluat se traseaza cerculete cu o forma, fara a taia aluatul si in mijloc se pune cate o lingurita de umplutura, apoi se acopera cu cealalta jumatate.

  In locul in care este umplutura va fi o umflatura, puneti forma de decupat astfel incat aceasta sa ramana in mijloc si decupati. Pentru siguranta mai lipiti si cu furculita.
   Pateurile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou si presarati mac /susan/ seminte de chimen.

  Se coc in cuporul preincalzit pentru 15-20 minute.





 Reteta originala by Andreea Dianu