Mucenici muntenesti



Traditia spune ca pe data de 9 Martie se pregatesc mucenicii, de fapt se mananca, de pregatit se pote face si cu o zi inainte :)
Sunt doua variante de mucenici, cei moldovenesti si acestia. Am probat ambele variante si aceasta mi-a placut mai mult Le-am pus o nota personala punand ciocolata si biscuiti faramitati pentru ca nu imi placea cum arata asa subtire zeama si nici culoarea nu ma incanta :)
Sunt cei mai buni mucenici mancati vreodata. Altfel arata cu cicolata si cacao in ei, fata de varianta simpla, doar cu nuca si arome.


 Ingrediente:

200 g mucenici(din comert)
1 l apa
250-300 g zahar
1/2 pastaie vanilie

coaja rasa e lamaie
200 g nuca
100 g ciocolata neagra
1 lingura cacao
4 biscuiti

Mod de preparare:

   Intr-o oala se pun apa, zaharul, coaja de lamaie, vanilia si mucenicii; se fierb 15 minute pana devin moi si isi maresc volumul. 
  Se adauga nuca macinata, biscuitii faramitati, cacaua si ciocolata. Se mai fierb catevaminute, apoi se lasa putin sub capac pentru ca mai absorb din lichid.
   Se servesc cu calzi sau reci, dupa preferinta, cu putina cacao presarata!