Crema de ciocolata la cuptor






 O crema delicioasa, la cuptor, cu o crusta crocanta deasupra. Este un desert rapid si care nu va solicita prea mult efort. Daca vreti sa obtineti un fel de budinca la cuptor, atunci renuntati la amidon si nu o sa mai obtineti pojghita crocanta, doar o crema solida, un fel de crema de zahar ars, dar mai cremoasa :)

Ingrediente:


150 g ciocolata
300 ml frisca lichida
4 galbenusuri
150 g zahar
1 lingura cacao
1 lingura amidon
1/2 pastaie vanilie

100 ml frisca batuta
2 linguri zahar pudra/1 lingura lapte condensat


5 portii

Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucati se pune pe bain-marie cu frisca lichida pe foc mic si se amesteca incontinuu pana cand ciocolata este complet topita. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga cacaua, amidonul si semintele de vanilie. Peste crema de oua se pune amestecul de ciocolata si se omogenizeaza.

Compozitia obtinuta se pune in vase ceramice si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se adauga apa pana la jumatatea formelor si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, la temperatura medie.
Deasupra se va forma o crusta crocanta, iar in interior o crema delicioasa de ciocolata.

Se serveste cu frisca si ciocolata rasa. 








Print 
Friendly and PDF