Gogosi cu scortisoara





Ingrediente:
100 ml lapte
200 ml apa
3 lg ulei
2 oua
150 g zahar
700 g faina
10 g drojdie uscata
1 praf de sare

100 g zahar tos
50 g  zahar pudra
1 lingura scortisoara

Sos de ciocolata:
100 g ciocolata
3 linguri lapte
1 lingura unt


Mod de preparare:

Aluat:
Manual:
 Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.
 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

  In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).
Alutul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti. Se intind in foi de 2-2,5 cm grosime din care se decupeaza cerculete mici sau din aluat se modeleaza bilute. Se lasa pe masa 10 minute pentru a se odihni.

Intr-un ceaun se pune aprox 500 ml ulei si se incinge bine. Se pun cerculetele in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe sevetele absorbante, apoi se trec prin amestecul de zahar si scortisoara.


 Istoric
Print Friendly and PDF