Supa de rosii cu galuste






Ingrediente:

1 ceapa
1 morcov
½ ardei rosu
½ ardei verde
2 cutii rosii decojite/1 kg rosii proaspete
3 linguri ulei
Sare,piper
Patrunjel/leustean

Galuste:
2 oua
2 linguri ulei
Sare,piper
9-10 linguri rase de gris

Mod de preparare:
Supa:

Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu uleiul si se calesc putin. 

Se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele.

Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, la fel si rosiile decojite.Legumele pasate se pun in supa.

Se fierbe supa 10 minute.

( Daca folositi rosii proaspete crestati-le putin in varf si puneti-le in apa clocotita pentru cateva minute,apoi le decojiti )

Galuste:

 Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare.

 Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa se ia din compozitie si se baga in supa. Asteptati putin sa vedeti daca se sfarama sau ramane intreaga. Daca galusca nu ramane intreaga mai lasati putin compozitia si se va intarii singura.Dupa ce terminati de pus galustele puneti o cana cu apa rece peste ele si acoperti cu un capac. 


 Se fierbe supa pana cand galustele sunt fierte( trebuie sa intre furculiata in mijlocul unei galusti sau taiati-o pe jumatate si vedeti daca este facut mijlocul).

 Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel/leustean tocat.

Print Friendly and PDF